De praktijk waar de mens
centraal staat!

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Sweder van Zuylen zijn de specialisten in beweging en helpen u graag snel van uw klachten af.

Wat is algemene fysiotherapie?

Algemene fysiotherapie is een vorm die zich richt op het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door een verstoring in het functioneren van spieren, pezen, gewrichten en banden. Dit noemen we ook wel het houdings- en bewegingsapparaat. Deze verstoring is vaak een resultaat van een verkeerde verhouding tussen wat u- met uw lichaam doet en wat uw lichaam aankan. Oorzaken hiervan kunnen onder andere zijn: werk(houding), sportblessures, stress, ziekte, of het ouder worden van het lichaam. Algemene fysiotherapie helpt u om de klachten te verminderen en uw beweeglijkheid te verbeteren.

WANNEER NAAR DE THERAPEUT?

Als u in het dagelijks leven of tijdens het sporten wordt belemmerd in het bewegen, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht. De meest voorkomende redenen om algemene fysiotherapie te zoeken zijn:

  • Pijn en stijfheid – bij spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn, nekpijn en stijfheid kan algemene fysiotherapie helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren.
  • Herstel na blessures of neurologisch trauma – fysiotherapie is vaak een belangrijk onderdeel van het herstelproces na sportblessures. Buiten algemene fysiotherapie bieden wij ook sportfysiotherapie en revalidatie aan.
  • Chronische aandoeningen – bij chronische aandoeningen zoals artritis, osteoporose of fibromyalgie kan fysiotherapie helpen om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.
  • Preventie – om blessures voor te zijn biedt de algemeen fysiotherapeut advies en oefeningen voor het versterken van spieren en verbeteren van de houding. · Leeftijdsgebonden klachten – ouderen hebben vaak baat bij fysiotherapie om mobiliteit te behouden en het risico op vallen te verminderen.
  • Ademhalingsproblemen – bij aandoeningen zoals COPD of hyperventilatie of na een ernstige infectie van COVID helpt fysiotherapie bij het verbeteren van de ademhalingstechniek en het verhogen van de longcapaciteit.
  • Problemen met postuur – sommige klachten komen voort uit een slechte houding of ergonomische problemen op werk. Fysiotherapie biedt een uitkomst bij het corrigeren van de houding en het aanleren van ergonomisch verantwoorde werkgewoonten.

Maak een afspraak bij ons

WAT WIJ KUNNEN DOEN