De praktijk waar de mens centraal staat!

Bekkenfysiotherapie

voor wie

Bekkenfysiotherapie is bedoeld voor mannen, vrouwen met klachten in de buik, het bekken- en bekkenbodemgebied. Deze klachten kunnen samenhangen met de functie van de bekkenbodemspieren. De functie van de bekkenbodemspier is: afsluiten, doorgang geven en dragen. Daarnaast heeft de bekkenbodem een seksuele functie. Klachten van de organen als de blaas, darmen, baarmoeder, die samenhangen met een van bovengenoemde functies van de bekkenbodemspieren kunnen behandeld worden door de bekkenfysiotherapeut.

voor wie

In de wijk Zuilen van Utrecht vindt u sinds 1979 Fysiotherapie Sweder van Zuylen, de praktijk voor algemene en gespecialiseerde fysiotherapie, training en oefentherapie. Bij Fysiotherapie Sweder van Zuylen staat u centraal. Als u klachten ervaart, spelen vaak meerdere factoren een rol. Doordat bij ons elke factor wordt aangepakt door een therapeut die daarin gespecialiseerd is, wordt u zo effectief mogelijk geholpen. Hierdoor bent u snel van uw klachten af.

het doel

Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in de lage rug, het buik-, – bekken en bekkenbodem gebied. Zo kunnen veel complexe klachten behandeld worden, zonder operatie. De bekkenfysiotherapie richt zich op het beheersen, versterken en of ontspannen van de spieren van uw bekkenbodem. Onze bekkenfysiotherapeuten leren u de spieren te voelen en bewust te gebruiken (aanspannen/ontspannen). Dit in relatie tot uw ademhaling, lichaamshouding en beweging. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van EMG (elektromyografisch onderzoek) en van echografische controle. Het uiteindelijke doel van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard van de klacht. U kunt zich samen met uw bekkenfysiotherapeute bijvoorbeeld richten op pijnvermindering en/of optimalisering van de controle over urine en ontlasting.

ondersteunt bij