De praktijk waar de mens
centraal staat!

Psychosomatische klachten en spanning

Fysiotherapiepraktijk Sweder van Zuylen is dé plek in Utrecht voor hulp bij uw psychosomatische klachten. Als spanning of emotie een rol spelen bij uw klachten, dan biedt onze psychosomatische fysiotherapie in Utrecht uitkomst. Bij deze vorm van fysiotherapie is er aandacht voor zowel de emotionele, gevoelsmatige kant van de klacht (psyche) als voor de lichamelijke (somatische) kant, en hoe beide elkaar beïnvloeden. Deze klachten kunnen moeilijk zijn omdat ze zowel uw lichaam als geest beïnvloeden.

 

Wat zijn psychosomatische klachten?

Zit de pijn tussen uw oren? Nee, zeker niet! Psychosomatische klachten zijn lichamelijke problemen die ontstaan door emotionele of mentale stress. Dit brengt verschillende symptomen met zich mee, zoals voortdurende pijn, (extreme) vermoeidheid, problemen met de spijsvertering, of een algeheel gevoel van onrust. Deze klachten zijn echte, fysieke signalen van uw lichaam die u vertellen en laten zien dat er iets niet goed gaat. Ze kunnen uw leven flink beïnvloeden, maar ze zijn over het algemeen goed behandelbaar.

Hoe werkt dat dan?

Van mentale en emotionele pijn neemt de (spier)spanning toe. Dat beïnvloedt wat u wel en niet kan doen. Het is namelijk zo dat er door de (spier)spanning druk ontstaat, slechtere beweging mogelijk is, en de doorbloeding slechter wordt. Dit kan ook weer méér pijn in de hand werken, waardoor er een negatieve spiraal ontstaat, waarbij de klachten niet meer overgaan of zelfs erger worden. Psychosomatische fysiotherapie helpt u om deze cirkel te doorbreken. Dat doen we door zowel aan de symptomen als de oorzaak te werken: de pijn die u ervaart én de spierspanning die dit veroorzaakt.

Maak een afspraak bij ons

Fysiotherapie tegen de klachten

Bij welke klachten helpt dit?

Psychosomatische fysiotherapie Utrecht

Onze kliniek aan de Sweder van Zuylenweg in Utrecht is een fijne plek waar u gehoord wordt en u veilig en begrepen voelt. Met onze psychosomatische fysiotherapie bieden we persoonlijke zorg, waarbij de behandelingen volledig zijn toegespitst op wat ú nodig heeft. Uw verhaal met betrekking tot uw psychosomatische klachten staat centraal en vormt de bron voor de voorgestelde behandelmethode. Maak vandaag nog een afspraak bij voor psychosomatische fysiotherapie in Utrecht, zodat we samen kunnen beginnen met de weg naar herstel.