De praktijk waar de mens
centraal staat!

Massage

Een massage bevordert de doorbloeding van het spierweefsel, pezen en kapsel. Dit draagt bij aan een soepeler bewegingspatroon. Ook kan een massage de juiste ontspanning tot resultaat hebben. Mensen die hun werkzaamheden verrichten in veelal eenzijdige posities en deze langdurig aan moeten houden, ondervinden snel spierspanningen. Deze spierspanningen hebben vaak secundaire klachten tot gevolg.
De klachten kunnen dan van die aard zijn dat er beperkingen in het uitvoeren van de werkzaamheden ontstaan, zoals rug-, nek- of hoofdpijnklachten. Massage kan dan een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling zijn.

Kortom, een massage is op verschillende manieren toepasbaar. Van een algemene ontspanningsmassage tot een klachtgerichte massage. Bij Fysiotherapie Sweder van Zuylen zal de nadruk liggen op een massage ter ondersteuning van de fysiotherapie. Maar ook daarin kunnen de behandeldoelen zeer uiteenlopend zijn; zoals revalidatie na een (sport) blessure, het aanleren van ontspannen of het ondersteunen van het vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten. Wilt u daar specifieke informatie over, vraag er dan naar bij uw fysiotherapeut.